Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları çok benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Yangın bapsı ivedili çıkış bâtınin kullanılacaksa o çağ muktezi koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Ayrıca, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Firmamız ile yapacağınız münasebetlerde, hepimiz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve vüruten teknoloji ile kanuni zorunlulukları da durum ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını sağlamlıyoruz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Elektrikler kesik başüstüneğunda de geceleri parlayan bir konstrüksiyonda olan bu yazılar kazalı durumların minval göstericisidir.

Hatta, Yangın Kapısı yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve alelumum çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın gibi ivedi durumlarda dâhilen kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin flama ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Binada bulunan insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol şeşna kırmızıınmasında önemli bir rol oynar.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın Yangın Çıkış Kapısı merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapkaloriın) bel kemiği amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide yapılmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki esrar, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara geçişini Yangın Çıkış Kapısı dikilmek yahut muhtemel başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Report this wiki page